Zelf verhuren van uw woning

Hoe werkt zelf verhuren via Smart Letting?

U kunt een aantal taken zelf doen, afhankelijk van uw keuze hierin. Smart Letting begeleidt u bij alle stappen in het verhuurproces en voorziet u van tips en adviezen. Ook bewaken wij de voortgang en opvolging, u ontvangt van ons een reminder indien u toe bent aan een volgende fase in het verhuurproces. U staat er nooit alleen voor. Hoe ziet het verhuurproces eruit?

1. Huurprijsbepaling en online aanbieden van uw woning

Samen plaatsen we uw woning op de belangrijkste verhuurwebsites in Nederland. Pararius is een belangrijke en doeltreffende website, uitsluitend makelaars en professionals kunnen woningen op deze site plaatsen. Voor de online plaatsing zijn foto’s, plattegrond  en een commerciële woningomschrijving nodig.

Wij vertellen hoe u goede foto’s van uw woning maakt en geven tips bij het opstellen van een commerciële tekst. 

2. Bezichtigingen en screening geïnteresseerde huurder(s)

De woning staat online en er melden zich geïnteresseerde huurders die wij aan u voorstellen voor een bezichtiging. Wij vertellen u wat wel en niet te doen tijdens een bezichtiging.

Gemiddeld zijn 2 à 3 bezichtigingen van +/- 30 minuten voldoende om uw ideale huurder te vinden. Een belangrijk voordeel van het zelf doen van de bezichtigingen is dat u de huurders zelf ziet, spreekt en een gevoel daarbij kunt vormen.

Vanzelfsprekend dient uw mening onderbouwd te worden met een financiële screening. Smart Letting kan u hierbij begeleiden of volledig uit handen nemen.

Hoe werkt een financiële screening?

Wij geven advies over hoe u de juiste huurder selecteert door middel van een juiste draagkracht inschatting. We vertellen welke documenten u hiervoor opvraagt en hoe u deze leest.

Ook begeleiden we u bij de risico inschatting. Wanneer zijn de risico’s te groot, wanneer is alles in orde. Onze jarenlange ervaring in de huurmarkt is hierbij in uw voordeel.

U mag hierbij altijd een eerlijk en professioneel advies verwachten. n het geval u deze screening door ons wenst te laten verzorgen, voeren wij een complete (financiële) credit check uit.

3. Opstellen huurdocumenten

U heeft een geschikte huurder gevonden! De volgende stap is om de huurdocumenten op te stellen welke door partijen worden ondertekend. Een zeer belangrijke stap uiteraard. Goede huurdocumenten geven u bescherming in het geval iets mis gaat.

U vult de door ons aangeleverde sjablonen van het huurcontract en het opleverrapport in. Wilt u de juridische documenten laten opstellen door een vastgoedjurist? Vul het verhuurpakket dan aan met ‘juridische documenten’.

Meer informatie over onze huurdocumenten?

4. Oplevering van uw woning

U maakt een afspraak met uw huurder voor de oplevering. Tijdens deze oplevering worden de stukken ondertekend, voldoet uw huurder aan zijn betalingsverplichting en geeft u de sleutels aan uw huurder. Uw woning is verhuurd!

Verhuren 2.0, slimmer en professioneler

Zelf verhuren met Smart Letting is snel, professioneel en betaalbaar.

In deze korte video leggen we uit hoe het kan dat wij de kosten zo laag kunnen houden en toch de beste kwaliteit leveren.

Hoe werkt verhuren met Smart Letting

Smart Letting biedt 3 pakketten aan die u los of gecombineerd kunt afnemen. U kunt de pakketten direct online bestellen, waarna wij het verhuurproces in gang zetten.

Woning verhuurpakket Smartletting

VERHUURPAKKET

EENMALIG € 250,- incl. btw

Het verhuurpakket is de basis om uw huis te verhuren. We begeleiden u door iedere stap van het verhuurproces. Van advertentie tot sleuteloverdracht.

Hand writing contract resembling huurovereenkomst en opleverrapport om woning zelf te verhuren Smartletting

huurDOCUMENTEN

EENMALIG € 250,- incl. btw

Onze vastgoedjurist maakt het huurcontract en het opleverrapport voor u op. U hoeft het enkel nog te laten ondertekenen door uw huurder.

House made with wood resembling Technisch beheer van huurwoningen Smartletting

TECHNISCH BEHEER

JAARLIJKS € 250,- incl. btw

Geen omkijken meer naar uw huurwoning. Met technisch beheer legt u alle werkzaamheden waar u als verhuurder voor moet zorgen bij Smart Letting.

Uw woning slim verhuren?

Als u interesse heeft om uw woning te verhuren, neem dan contact op met Smart Letting.

We laten u zien dat u uw woning goedkoper, sneller én met meer zekerheid kunt verhuren zonder makelaar.

Verhuren van vastgoed is waar wij ons specialiseren. Heeft u andere vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

Smart Letting
Tel: +31(0)346 – 83 19 45
Mail: info@smartletting.nl

Contact opnemen

Naam*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews van verhuurders

Google review score: 5/5
5/5
Dhr. Luykx
Lees verder
I have lots of experience with rental agencies from a landlord perspective but this service by Bas surpassed all my expectations: he's precise, honest, fast, knowledgeable and very communicative. what he offers for this low fee is unprecendented.
Dhr. Swanborn
Lees verder
Een compleet pakket. Professionele service van begin tot eind. Bas van Smart Letting schakelt snel en heeft verstand van zaken. De communicatie is efficient en vakkundig. Dit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Een aanrader!
Dhr. Kuiper
Lees verder
Prettige manier van samenwerken. Zowel het vinden van de huurder als de contracten en de screening geregeld door Smart Letting! Zelf de bezichtiging gedaan en in 1 keer raak. Kon kiezen uit meerdere huurders.
Mevr. Witte
Lees verder
Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Smart Letting. Smart Letting is professioneel, communicatief, kan snel schakelen en heeft de juiste kennis. Neemt veel werk uit handen en houdt je als verhuurder perfect op de hoogte. Het is heel prettig met Smart Letting te werken omdat ze zowel begeleiding doen van verhuur, maar ook technische ondersteuning en juridische dienstverlening hebben. Alles onder 1 dak en dat alles tegen een oprechte prijs.
Dhr. Meijer
Lees verder
Goede, kwalitatieve service. Snelle respons tijd en acteert snel en juist. Prima bevallen.
Mevr. Naomi
Lees verder
Hi Smart Letting! Ik wilde graag nog even bedanken voor al het contact & de ondersteuning van de afgelopen tijd! Alles is inmiddels rond gemaakt en August en ik zijn erg blij er nu een thuis van te kunnen maken. Dankjewel dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt!
Mevr. Lin
Lees verder
Very professional service!Very efficient work!
Dhr. van Barneveld
Lees verder
Professioneel advies, responsief en kwalitatief goede bemiddeling bij onze verhuurinvestering.
Mevr. Katalin
Lees verder
Zeer goed te bereiken, behulpzaam en zeer vriendelijk! Een aanrader!

SMARTLETTING Verhuurpakket

Het verhuurpakket bevat alles wat u nodig heeft om uw woning te verhuren zonder verhuurmakelaar. We begeleiden u bij iedere stap van het verhuurproces en laten u zien dat verhuren een stuk goedkoper kan.

1. Huurprijsindicatie

We adviseren u welke huurprijs u kunt vragen voor uw woning aan de hand van een markt- en locatieberekening. 

2. Verhuuradvertentie

U maakt de advertentieteksten en foto’s aan de hand van het invuldocument dat u van ons krijgt.
Wij controleren uw advertentie en adviseren u waar nodig voor een goede, snelle verhuur.

3. Plaatsing op verhuurwebsites

Met de advertentie en foto’s plaatsen we uw woning op de bekende verhuurwebsites als Pararius & huurwoningen.nl.

4. Begeleiding bezichtigingen

U doet de bezichtiging met uw aspirant huurder. Dit is een voordeel omdat u hiermee ook direct een beeld krijgt van wie u in huis haalt. Voorafgaand aan de bezichtigingen adviseren we u over de do’s en don’ts tijdens deze bezichtigingen. Als er vragen zijn helpen we u daarbij.

5. Begeleiding uitgebreide financiële screening huurders

We vertellen exact wanneer het verantwoord is om verder te gaan en vragen documenten op die we met u desgewenst bespreken in een videocall. Zo verkleint u de kans op eventuele betaalproblemen achteraf aanzienlijk.

6. Huurovereenkomst

We leveren u een concept huurovereenkomst welke u aanpast aan uw woning en afspraken met de huurder. Wilt u de juridische documenten laten opstellen door een vastgoedjurist? Vul het verhuurpakket dan aan met ‘juridische documenten’.

7. Opleverrapport

We leveren u een concept huurovereenkomst welke u aanpast aan uw woning en afspraken met de huurder. Wilt u de juridische documenten laten opstellen door een vastgoedjurist? Vul het verhuurpakket dan aan met ‘juridische documenten’.

SMARTLETTING huurdocumenten

Net als bij een verzekering heeft u de juridische verhuurdocumenten pas nodig als er iets mis gaat. Maar u moet ze wel bij de aanvang van de huur al opstellen. Wie zekerheid wil of een niet-standaard verhuursituatie heeft, maakt een verstandige keuze door deze documenten op te laten stellen door onze vastgoedjurist.

1. Huurcontract

We leveren u een huurcontract op maat die volledig is afgestemd op uw verhuurwensen en situatie. U hoeft deze enkel nog te laten tekenen.

Onze vastgoedjurist onderzoekt hierbij uw situatie en bespreekt alle zaken die voor u van belang kunnen zijn en niet in een standaard ROZ overeenkomst worden opgenomen. Hoe zit het bijvoorbeeld met beoogde looptijd van  het huurcontract en de huurbescherming van uw huurder, aandachtspunten bij onderhuur of als twee personen uw woning willen huren.

Onze jurist gaat na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Een huurcontract vanuit een sjabloon kan prima werken. Een huurcontract opgesteld door een jurist biedt u meer zekerheid mocht er toch iets mis gaan tussen u en uw huurder.

2. Opleverrapport

Een goed opleverrapport voorkomt discussie aan het eind van de verhuurperiode. De basisregel is dat u als verhuurder moet bewijzen dat bijvoorbeeld eventuele schades niet onder normale slijtage vallen. Een goed opleverrapport kan u vervelende discussies en honderden euro’s besparen als bijvoorbeeld keukenapparatuur of andere dure zaken beschadigd of zelfs weg zijn. U moet namelijk kunnen onderbouwen waarom een deel van de borg ingehouden zal worden.

Door het opleverrapport door onze jurist te laten opstellen heeft u zekerheid dat alles goed is vastgelegd.

SMARTLETTING technisch beheer

U verhuurt een woning omdat u hiermee een leuke inkomstenbron wilt genereren. Tenzij u de uitzondering op de regel bent was het niet uw bedoeling om uw tijd te spenderen met het oplossen van eventuele technische problemen van uw huurwoning.

Technisch beheer

Door het technisch beheer van uw huurwoning uit te besteden aan Smart Letting bespaart u tijd en zorgen. Zodra u een melding over een technisch mankement krijgt van uw huurder zet u deze melding door naar Smart Letting.

Wij beoordelen voor u of de melding onder uw verhuurders verantwoordelijkheden vallen. In dat geval zorgen we dat het wordt opgelost. Daarbij leggen we direct ook verslag van de calamiteit en de staat van uw woning. De facturatie loopt rechtstreeks via uzelf.


Zo biedt technisch beheer als verhuurder:

  • Eén aanspreekpunt voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden;
  • Registreren en beoordelen van technische meldingen;
  • Toezicht op de uitvoering van werkzaamheden;
  • Zicht op de staat van uw woning.