Zelf verhuren van uw woning

Hoe werkt zelf verhuren via Smart Letting?

U kunt een aantal taken zelf doen, afhankelijk van uw keuze hierin. Smart Letting begeleidt u bij alle stappen in het verhuurproces en voorziet u van tips en adviezen. Ook bewaken wij de voortgang en opvolging, u ontvangt van ons een reminder indien u toe bent aan een volgende fase in het verhuurproces. U staat er nooit alleen voor. Hoe ziet het verhuurproces eruit?

Huurprijsbepaling en online aanbieden van uw woning

Samen plaatsen we uw woning op de belangrijkste verhuurwebsites in Nederland. Pararius is een belangrijke en doeltreffende website, uitsluitend makelaars en professionals kunnen woningen op deze site plaatsen. Voor de online plaatsing zijn foto’s, plattegrond  en een commerciële woningomschrijving nodig.

Wij vertellen hoe u goede foto’s van uw woning maakt en geven tips bij het opstellen van een commerciële tekst. Desgewenst kunnen wij een professionele fotoshoot op locatie regelen en de verhuurteksten voor u opstellen.
Hoe beter de foto’s en teksten hoe groter de kans op snelle verhuur.

Bezichtigingen en screening geïnteresseerde huurder(s)

De woning staat online en er melden zich geïnteresseerde huurders die wij aan u voorstellen voor een bezichtiging. Wij vertellen u wat wel en niet te doen tijdens een bezichtiging.

Gemiddeld zijn 2 à 3 bezichtigingen van +/- 30 minuten voldoende om uw ideale huurder te vinden. Een belangrijk voordeel van het zelf doen van de bezichtigingen is dat u de huurders zelf ziet, spreekt en een gevoel daarbij kunt vormen.

Vanzelfsprekend dient uw mening onderbouwd te worden met een financiële screening. Smart Letting kan u hierbij begeleiden of volledig uit handen nemen.

Hoe werkt een financiële screening?

Wij geven advies over hoe u de juiste huurder selecteert door middel van een juiste draagkracht inschatting. We vertellen welke documenten u hiervoor opvraagt en hoe u deze leest.

Ook begeleiden we u bij de risico inschatting. Wanneer zijn de risico’s te groot, wanneer is alles in orde. Onze jarenlange ervaring in de huurmarkt is hierbij in uw voordeel.

U mag hierbij altijd een eerlijk en professioneel advies verwachten. n het geval u deze screening door ons wenst te laten verzorgen, voeren wij een complete (financiële) credit check uit.

Opstellen huurdocumenten​

U heeft een geschikte huurder gevonden! De volgende stap is om de huurdocumenten op te stellen welke door partijen worden ondertekend. Een zeer belangrijke stap uiteraard. Goede huurdocumenten geven u bescherming in het geval iets mis gaat.

U vult de door ons aangeleverde sjablonen van het huurcontract en opleverrapport in, onze vastgoedjurist begeleidt u hierbij en behoedt u hierbij voor fouten. Nadat de documenten zijn ingevuld worden deze nog door ons gescreend voordat ze ondertekend kunnen worden.

Wenst u meer informatie over onze juridische expertise?

Oplevering van uw woning​

U maakt een afspraak met uw huurder voor de oplevering. Tijdens deze oplevering worden de stukken ondertekend, voldoet uw huurder aan zijn betalingsverplichting en geeft u de sleutels aan uw huurder. Uw woning is verhuurd!

Verhuren 2.0, slimmer en professioneler

Zelf verhuren met Smart Letting is snel, professioneel en betaalbaar.

In deze korte video leggen we uit hoe het kan dat wij de kosten zo laag kunnen houden en toch de beste kwaliteit leveren.

Verhuur pakketten

Smart Letting biedt begeleiding in het zelf verhuren van uw woning aan middels vier pakketten.

DIENSTEN BASIS COMMERCIEEL JURIDISCH COMPLEET
€ 245,- incl. btw € 359,- incl. btw € 359,- incl. btw € 449,- incl. btw
Voorbeeldtekst voor advertentie
Plaatsing op verhuurwebsites
Begeleiding bezichtingen
Begeleiding screening huurders
Begeleiding huurcontract
Begeleiding opleverrapport
Kant en klaar huurcontract
Kant en klaar opleverrapport
Indicatie huurprijs
Aanvullende credit check huurders
Professionele fotoshoot object

Bestel_pakket

Bestel_pakket

Bestel_pakket

Bestel_pakket

Eerst eens kennismaken?

Plan een adviesgesprek.

Wie is Smart Letting? Wat doen jullie nou precies voor me en hoe zit het in mijn specifieke situatie? Verhuren van uw vastgoed kan veel vragen oproepen. We adviseren u graag!

Plan uw vrijblijvend adviesgesprek wanneer het u uitkomt.
In een half uur tot een uur maken we kennis en adviseren we u over de mogelijkheden van het verhuren van uw object.

Adviesgesprek inplannen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reviews van onze klanten

Marian Witte

Waardering:
5/5

Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Smart Letting. Smart Letting is professioneel, communicatief, kan snel schakelen en heeft de juiste kennis. Neemt veel werk uit handen en houdt je als verhuurder perfect op de hoogte.

Het is heel prettig met Smart Letting te werken omdat ze zowel begeleiding doen van verhuur, maar ook technische ondersteuning en juridische dienstverlening hebben. Alles onder 1 dak en dat alles tegen een oprechte prijs.

Bochao Lin

Waardering:
5/5

Very professional service!Very efficient work!

Jurjen Luykx

Waardering:
5/5

I have lots of experience with rental agencies from a landlord perspective but this service by Bas surpassed all my expectations: he’s precise, honest, fast, knowledgeable and very communicative. what he offers for this low fee is unprecendented.

Katalin

Waardering:
5/5

Zeer goed te bereiken, behulpzaam en zeer vriendelijk! Een aanrader!

We leveren je een voorbeeldtekst passend bij uw woning. Met eenvoudige aanvullingen van uw zijde vormt dit de tekst voor uw verhuurders.