Juridisch beheer voor verhuurders

Vastgoedjurist

Het beheer van uw vastgoed omvat verschillende facetten. Financieel, administratief, technisch en juridisch. Smart Letting biedt een volledige dienstverlening voor alle aspecten die komen kijken bij het beheren van uw huurwoningen.

Het juridisch beheer draait om ondersteuning bij alle juridische aspecten rondom uw verhuuractiviteiten.

Juridische expertise 3

Juridisch beheer van uw vastgoed

Verhuur van woningen gaat in veel gevallen goed. In de ideale verhuursituatie heeft u te maken met fijne huurders die op tijd betalen, alle zaken waar twijfel over bestaat aan u voorleggen en in het geval van eventuele problemen op een correcte manier met u het gesprek aan gaan.

Helaas gaat het vaak goed tot er een calamiteit is waarbij twijfel bestaat wie verantwoordelijk is. Of uw huurder blijkt  in de tweede instantie niet van goede wil te zijn.

Als u pas gaat schakelen met een vastgoedjurist of advocaat nádat de calamiteit is ontstaan, zal dit vaak samengaan met onnodig extra tijd en kosten. U moet dan namelijk nog op zoek naar een geschikte partij, welke partij dan nog alle documenten moet doornemen, u zelf waarschijnlijk al onderzoektijd heeft gespendeerd én u deze partij in detail moet oplijnen.

Wanneer u al een juridisch beheerder voor uw vastgoed heeft kunt u al deze stappen overslaan – en volstaat één bericht of telefoontje. 

Waarom juridisch beheer via Smart Letting?

Redenen om juridisch beheer uit te besteden zijn onder andere:

 • Gebrek aan tijd of interesse.
 • Ontbreken van de juridische kennis.
 • U wenst niet rechtstreeks in gesprek te gaan met  uw huurder.
 • Vergaande geschillen of een rechtsgang voorkomen.
 • Contractbeheer
 • Kwaliteit tegen een eerlijke prijs.
 • Dagelijkse betrokkenheid met parate dossierkennis.
 • Up-to-date expertise van vastgoed jurist.

Smart Letting als juridisch beheerder

Het totaalconcept van Smart Letting zorgt ervoor dat we alle belangrijke aspecten van woningverhuur tegelijkertijd in de gaten houden. We bieden een zorgeloze ervaring voor woningbeleggers en verhuurders.

Met juridisch beheer bieden we een deskundige ondersteuning van alle juridische aspecten met betrekking tot uw huurder en huurwoning. Van contractbeheer tot geschillenoplossing. We  bieden uitgebreide ondersteuning voor zowel kleine als grote vastgoedportefeuilles. Door juridisch beheer bij Smart Letting onder te brengen, bespaart u tijd, geld en zorgen.

Juridische expertise vastgoed jurist

Juridisch beheer, juridische ondersteuning bij verhuuractiviteiten.

Wanneer u juridisch beheer afneemt via Smart Letting kiest u voor ondersteuning bij alle juridische aspecten rondom uw verhuuractiviteit. Juridisch beheer biedt u daarmee:

 • Parate dossierkennis door Smart Letting
 • Beoordelen van de rechtspositie van verhuurder.
 • Contractbeheer
 • Beoordelen van alle juridische documenten en correspondentie tussen huurder en verhuurder.
 • Beoordeling van de rechtspositie verhuurder binnen 2 werkdagen.
 • Op basis van de rechtspositie geven van advies en eventuele plan van aanpak.
 • Vast aanspreekpunt, die op de hoogte is van uw portefeuille en afspraken.
Artboard-14

Parate dossierkennis

Uw vaste jurist kent u én elk detail van uw dossier. Dit biedt gerichte en inhoudelijke kennis wat een efficiëntere communicatie en snellere effectievere oplossingen biedt. Passend bij uw stijl en wensen van vastgoed verhuur.

Artboard-1

Contractbeheer

Ons contractbeheer biedt dossiervorming van alle overeenkomsten met betrekking tot uw huurwoning. Met contractbeheer en bewaking geniet u optimale bescherming en duidelijkheid voor beide partijen.

Artboard-20

Rechtspositie beoordeling

Bij beheer hoort het beoordelen van uw rechtspositie. Onze juridische afdeling gaat aan de hand van alle beschikbare informatie uw situatie beoordelen en geeft daarover advies. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke vervolgstappen genomen kunnen worden.

Artboard-31

Snelle dienstverlening

De beoordeling van uw rechtspositie vindt binnen 2 werkdagen plaats. Betreft het een eenvoudig dossier of een calamiteit die we direct kunnen beoordelen krijgt u deze uiteraard sneller of direct bij het voorleggen van uw vraag.

Artboard-6

Online inzicht in documenten

Via de vastgoedsoftware Realite borgen we uw vastgoed documentatie. Bestaande dossiers, verhuurdocumenten en alle juridische stukken heeft u zo overzichtelijk bij elkaar.

Artboard-33

Advies & plan van aanpak

Ondersteuning van verhuurders gaat verder dan enkel beoordelen van uw rechtspositie. Vanuit uw positie bieden we deskundig, praktisch advies voor het afhandelen van de calamiteit. Waar nodig met een bijbehorend plan van aanpak.

Een voorbeeld van het nut van juridisch beheer

Eén van de grootste horrorscenario’s voor elke verhuurder. U komt tot de ontdekking dat uw huurder uw huurwoning heeft onderverhuurd. De onderhuurder heeft een wietplantage in uw woning aangelegd. Helaas is het voor sommige verhuurders geen scenario, maar de harde werkelijkheid.

Een zeer heftige situatie, uw huurder heeft zonder uw toestemming onderverhuurd. Nog erger iemand die u niet kent heeft uw huurwoning in gebruik voor illegale praktijken. U wist helemaal nergens van, huurder betaalde altijd keurig op tijd en werkte overal aan mee. Er was niets om u zorgen over te maken tot aan het moment van inval door de politie.

Op last van de Burgemeester wordt u verplicht uw huurwoning gedurende een aantal maanden op slot te doen. De kosten lopen door, maar u heeft geen inkomsten. Met een beetje pech draait u op voor de torenhoge elektriciteitskosten en 9 van de 10 keer krijgt u vanwege ‘harde uitsluiting’ nul op het rekest.

wet damocles sticker drugspand gesloten smart letting huurwoningen

Waar nu te beginnen?

Er komt nu veel tegelijk op u af. Zo moet u:

 • In gesprek met de gemeente.
 • In gesprek met de verzekeringsmaatschappij.
 • Onderbouwing opstellen om de de vordering van de energiemaatschappij te weerleggen.
 • Uw huurder aansprakelijk stellen (zeer belangrijk).

Daarnaast moet u:

 • De plantage zo snel mogelijk ruimen.
 • De schade (laten) herstellen.
 • Het pand, na de sluiting, weer in veilige en bewoonbare staat brengen.

U kunt zich voorstellen dat u in deze situatie moeilijk zonder een deskundige partij kunt die u goed kan ondersteunen, de juiste kennis heeft en accuraat handelt.

Dit is een voorbeeld uit de categorie zeer ernstig, gelukkig zijn er ook alledaagse voorbeelden te noemen. Zoals een huurder die u vraagt om schriftelijke toestemming voor het vervangen van het bestaande bad in een bubbelbad.

Indien u als verhuurder akkoord bent, is het raadzaam om deze toestemming middels een zogenoemde toestemmingsbrief schriftelijk te geven en afhankelijk van het verzoek te voorzien van eventuele voorwaarden. Denk aan vastlegging van wat er moet gebeuren met het bubbelbad op het moment dat huurder het gehuurde weer verlaat.

Huurrecht jurist

Juridisch beheer wordt bij Smart Letting verzorgd door onze jurist gespecialiseerd in huurrecht. Zij verzorgt ook de contracten die u nodig heeft bij verhuur, zoals huurcontracten en overige huurdocumenten. Smart Letting is uniek in Nederland als aanbieder van totaaloplossingen voor verhuurders. Met juridische ondersteuning voor verhuurders adviseren en ondersteunen we u bij alle zaken die bij verhuur komen kijken.

Juridische expertise vastgoed

Juridische expertise huurrecht

Los van juridisch beheer stelt Smart Letting tevens uw contracten en bijbehorende huurdocumenten voor u op. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

 • Huurovereenkomst
 • Servicekostenafrekening
 • Beëindigingsovereenkomst van huurbetrekking
 • Allonge bij bestaande huurovereenkomst
 • Toestemmingsbrief

Naast vastlegging bieden we antwoord en advies op al uw juridisch vragen rondom vastgoed.

Ondersteuning bij geschil huurder / verhuurder

Als u nog geen juridisch geschil met een huurder heeft gehad, kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om in te denken waar u ons zoal voor kunt benaderen. Onderstaand ziet u een aantal situaties waar juridisch beheer van Smart Letting uw antwoord is.

 • In kaart brengen van uw rechtspositie
 • Niet betalende huurder
 • Huurder die overlast veroorzaakt
 • Afrekening servicekosten
 • Terugstorten waarborgsom
 • Opleverplicht huurder
 • Huurcommissie
 • Onderhoud huurwoning
 • Geschil met leverancier die reparatie niet goed heeft uitgevoerd.

Dit is een kleine greep uit de mogelijke vragen. Daarom vatten we het zelf samen als: ‘ondersteuning bij alle juridische aspecten rondom uw verhuuractiviteiten.’

Deze dienst maakt Smart Letting de meest complete totaalaanbieder voor verhuurders van grote portefeuilles en even goed voor verhuurders met een enkele huurwoning.

Juridisch beheer huurwoning voor vast bedrag per jaar

Met juridisch beheer bieden we een zeer complete dienst voor verhuurders, voor een eerlijke prijs. Omdat kwaliteit nooit een afweging mag zijn voor tijd, vinden we het belangrijk te vermelden dat het daadwerkelijk beslechten van geschillen niet is opgenomen binnen het beheerpakket.

Juridisch beheer prijzen

Na aanvang huurovereenkomst

€ 500,- eerste jaar

Prijs is per woning en incl. BTW.

Bij aanvang huurovereenkomst

€ 375,- per jaar

Prijs is per woning en incl. BTW.

wet goed verhuurschap illustratie smart letting

Contact met Smart Letting vastgoedbeheer

Als u interesse heeft om het juridisch beheer van uw huurwoning of portefeuille bij Smart Letting neer te leggen of aanvullende vragen heeft neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!


Smart Letting

Tel: +31(0)346 - 83 19 45
Mail: info@smartletting.nl

Contact opnemen

Mogelijke vragen rondom juridisch beheer vastgoed

Nee, het is belangrijk om het onderscheid te houden tussen beheer en rechtsbijstand.

Bij het beheer bieden we antwoord op juridische vragen, bepalen we uw rechtspositie binnen 48 uur, geven u juridisch advies en een plan van aanpak hoe te handelen én bieden we zowel contractbeheer als parate dossierkennis. 

Kwaliteit mag geen afweging zijn voor tijd. We kunnen de juridische afhandeling bij een geschil voor u verzorgen als losse dienst, maar dit valt niet standaard onder het beheer.

Ja, wij bieden onze diensten ook aan zonder juridisch beheer. In dat geval geldt dat wij u ondersteunen op basis van uurtarief. U kunt via deze link ons actueel uurtarief voor juridisch advies vinden.

Smart Letting biedt een totaalconcept voor verhuurders en vastgoedbeleggers bestemd voor verhuur. Dit is waar ons specialisme ligt en waar alle processen op zijn ingericht. Hoewel we alle expertise hebben om u als huurder te helpen, bent u als huurder eerder gebaad bij een rechtsbijstandverzekering.

Daarnaast willen we belangenverstrengeling voorkomen, aangezien de kans redelijkerwijs aanwezig is dat uw huurder in de toekomst een beroep doet op Smart Letting.

Gedeeltelijk, het juridisch advies dat wij bij technisch beheer bieden beperkt zich tot calamiteiten in de woning. Er is dus wel een gedeeltelijke overlap, maar blijft beperkt tot technische calamiteiten. Via juridisch beheer adviseren we u rondom alle geschillen tussen u en uw huurder.