Huurwoning inspectie

Als woningverhuurder wilt u tevreden huurders, uw risico’s minimaliseren en rendement op uw investering, zonder daar een dagtaak aan te hebben.

Bij Smart Letting begrijpen we uw behoefte aan een evenwicht tussen tevredenheid en risicobeheer. Daarom hebben we een betrouwbare oplossing ontwikkeld die uw werk als verhuurder vereenvoudigt, uw huurwoningen beschermt en tegelijkertijd een positieve ervaring biedt voor uw huurders.

huurwoning inspectie rapportage
Huurwoning controle

Wat is een veiligheidscontrole?

Bij de veiligheidscontrole voor huurwoning(en) maken we de kans dat er dingen in uw woning of bedrijfspand gebeuren die tot schade leiden zo klein mogelijk. We richten ons op het identificeren van veiligheidsrisico’s zoals achterstallig onderhoud aan elektrische installaties, cv-systemen, het opsporen van gebreken en het detecteren van illegale activiteiten.

Deze controles voorkomen nare situaties op gebied van veiligheid en financiële schade. Door regelmatige inspecties kunnen we voorkomen dat er grote financiële schade ontstaat.

Wat levert een huurwoning inspectie op?

Uit ervaring weten wij dat misbruik van uw woning of bedrijfspand aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen. Denk aan boetes van gemeenten en energiemaatschappijen, het verlies van huurinkomsten door gedwongen sluiting op last van de gemeente of tijdige signalering van technische gebreken voordat deze voor onnodig hoge kosten zorgen.

Met onze veiligheidscontroles vermindert u deze risico’s aanzienlijk. Onze inspecteurs hebben zowel technische expertise als specialistische kennis om ongeoorloofd gebruik van de woning te herkennen.

Hoe werkt de huurwoning inspectie?

U bepaalt hoe vaak u een veiligheidscontrole wilt laten uitvoeren. Dat kan eenmalig of via een abonnementsvorm twee maal per jaar. We voeren de controle dan dan om de 6 maanden uit.

In overleg is het ook vaker in te regelen. Kiest u voor de abonnementsvorm, dan heeft u verder geen omkijken naar de planning van de controles. Wij regelen alles, u ontvangt verslag van de controle.

huurwoning inspectie hoe werkt het

Wat doen we concreet zodra er een veiligheidscontrole moet plaatsvinden?

Voor de uitvoering van de controles werkt Smartletting samen met Mattanna BV. Het team van Mattanna is geschoold en gespecialiseerd in het uitvoeren van huurwoning inspecties.

Artboard-24

Contact met huurder

Er wordt contact gezocht met de huurder en een afspraak ingepland. Daarbij wordt uitleg gegeven over de inspectie aan uw huurder.

Artboard-32

Huurwoning inspectie

Op het afgesproken tijdstip wordt de inspectie uitgevoerd, hierbij wordt aan de hand van een checklist de woning grondig geïnspecteerd.

Artboard-14

Verslag van inspectie

Na de inspectie wordt een verslag opgesteld en verstrekt aan Smart Letting en u als opdrachtgever. De rapportage voegen we toe aan uw dossier van de desbetreffende woning.

Prijzen huurwoning inspectie

House for rent

We bieden de huurwoning inspectie aan in abonnementsvorm of als eenmalige controle. Maatwerk is mogelijk in overleg.

Prijzen zijn inclusief BTW.

Abonnement, op basis van twee controles per jaar.

Object < 100m2

€ 325,- per jaar

Object > 100m2

€ 350,- per jaar

Eénmalige huurwoning controle

Object < 100m2

€ 185,- per controle

Object > 100m2

€ 215,- per controle

Maatwerk

Wilt u meerdere objecten aanmelden? Bel of mail ons dan via onderstaande contactgegevens. 

Heeft u objecten op de waddeneilanden, dan vallen deze altijd onder maatwerk.

Veiligheidscontrole aanvragen

U kunt uw aanvraag via bijgaand formulier plaatsen. We nemen na uw aanvraag altijd nog even contact met u op.

Vragen vooraf of meerdere objecten

Wilt u meer informatie over de inspecties, wilt u graag meerdere woningen of panden aanmelden of heeft u een andere vraag aan ons met betrekking tot uw verhuurwoning?

Neem dan contact met ons op, we horen graag waar we u meer mogen helpen.

Smart Letting

Tel: +31(0)346 – 83 19 45
Mail: info@smartletting.nl

Contact opnemen

Wie voert de huurwoning controle uit?

De controle van uw huurwoning(en) wordt onder leiding van Smart Letting uitgevoerd door Mattanna B.V.

Mattanna heeft zich gespecialiseerd in de uitvoering van deze controles en zijn op de hoogte van alle geldende wet- en regelgeving met betrekking tot deze controles.

Mattanna B.V.
Insulindesingel 53a
3131LN Vlaardingen
KVK: 80375294
www.mattannabv.com

Inspectie positief voor huurder

De inspectie draait niet alleen om het constateren van eventuele huurovertredingen. Maar ook om het inspecteren van eventuele problemen die opgelost kunnen worden voor uw huurder.

Dat maakt de huurwoning inspectie een positief punt voor huurders. U laat hiermee zien dat u wilt bijdragen aan het huurgenot dat zij ervaren en onderhoudspunten wilt opsporen.

Zo is deze controle een win-win voor zowel u als verhuurder, als voor uw huurder.