Professioneel en up to date

Juridische expertise bij verhuur van woningen

De juridische afdeling van Smart Letting heeft ruim 13 jaar ervaring in het vastgoed.
Geen warrige taal, duidelijkheid op voorhand en met overtuiging oplossingsgericht.

Ongeacht voor welk verhuurpakket u kiest, u mag van ons altijd up to date expertise verwachten.

“Huurder betaalt niet want wil onterecht dat ik onderhoud pleeg, wat kan ik doen?”

Als verhuurder wilt u uw woning zorgeloos verhuren. Uw huurder heeft het naar de zin in de woning, uw huurder bezorgt geen overlast aan omwonenden en maakt maandelijks op tijd de huur aan u over. In het geval van problemen met uw huurder wilt u als verhuurder terug kunnen vallen op uw huurovereenkomst zodat u uw huurder snel en rechtmatig tot de orde kunt roepen en de problemen niet onnodig groter worden. Wat te doen in gevallen van geluids- of stankoverlast, onderhuur of niet betaald krijgen van de huur?

Gedeeltelijk wordt dit ondervangen door de wet en gedeeltelijk dient dit op correcte wijze in onder andere een huurovereenkomst en opleverrapport opgenomen te worden. Het huurrecht is dynamisch waarbij juridische expertise onmisbaar is. Deze expertise mag u van een vastgoed jurist verwachten!

Contract woning huren Smart Letting

Huurovereenkomst

U kiest het niveau van ontzorging.

Smart Letting helpt u verhuren op een andere wijze. U kiest wat u in het verhuurproces zelf wilt doen. Afhankelijk van uw keuze ontzorgt Smart Letting u op de andere aspecten binnen het verhuurproces. Zo doet u alleen wat u wilt doen, bespaart u geld en heeft u juridisch inhoudelijk een beter verhuurproces.
“Mijn huurder heeft bij vertrek de keuken grof beschadigd, heel erg. Wat nu?”

Flexibel verhuren van uw woning

Met de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt is er veel binnen het huurrecht gewijzigd. Kort gezegd is hiermee het huurrecht flink wat flexibeler geworden. Zo is sinds de invoering mogelijk om huurovereenkomsten voor bepaalde tijd te sluiten iets wat voorheen ondenkbaar was.

Smart Letting werkt als uitgangspunt met ROZ-modellen welke afhankelijk van uw situatie met onze expertise worden uitgebreid. Wij begeleiden u met de keuze voor welke huurovereenkomst te kiezen. Er zijn namelijk heel wat keuzes en afwegingen te maken.

Wanneer u kiest voor startpakket basis of commercieel dan neemt Smart Letting u aan de hand bij het maken van een keuze voor welke variant huurovereenkomst. Als u eenmaal het sjabloon van de gekozen huurovereenkomst naar uw situatie ingevuld heeft, zullen wij voor u nog een final check doen. Als uw situatie niet afwijkt van het sjabloon dan volstaat deze laatste final check.

Indien u de juridische vastlegging volledig uit handen wenst te geven of wanneer uw situatie vraagt om maatwerk omdat het afwijkt van het sjabloon dan doet u er goed aan om voor ons verhuur pakket juridisch te kiezen en alle huurdocumenten door Smart Letting te laten opstellen.

Bent u van mening dat uw verhuursituatie wel past binnen de sjablonen van Smart Letting maar gaande weg blijkt anders, geen zorgen u kunt uw gekozen pakket eenvoudig upgraden naar “startpakket + juridisch”.

Overige huurdocumenten

  • Een opleverrapport is een niet te onderschatten document. Met een goed opleverrapport voorkomt u gedoe bij het einde van een huurovereenkomst. Heeft u geen of slecht onderbouwd opleverrapport en blijkt bij einde huur dat uw huurder “de tent afgebroken heeft” dan heeft u een zeer lastig verhaal.
    Ons sjabloon opleverrapport verschaft u duidelijkheid bij wat opgenomen moeten worden in uw opleverrapport zodat u de staat van uw woning aan het begin en aan het einde van de huur duidelijk op papier heeft.

  • Bij situaties die afwijken van het sjabloon huurovereenkomst dienen de algemene voorwaarden correct afgestemd te worden op deze wijzigingen om zo onderlinge tegenstrijdigheid in de documenten te voorkomen.

  • Ook al is de woning uw eigendom, bij verhuur van een appartement dient u rekening te houden met voorwaarden gesteld vanuit de VvE.

  • Uw woning omvat een commerciële ruimte, kan dit als zodanig verhuurd worden en hoe dit dan vast te leggen.

“De VvE eist vertrek van mijn huurder, wat zijn mijn rechten & plichten?”

Smart Letting is u graag van dienst!

Spreekt het u aan om de juridische vastlegging van uw huurdocumenten zelf maar onder begeleiding van de juridische afdeling van Smart Letting te regelen? Kies dan voor ons verhuurpakket “Basis” of “Commercieel”.

Ervaart u juridische documenten als onwennig of zelfs lastig en wenst u op dit vlak volledig ontzorgt te worden? Kies dan voor ons verhuurpakket “Juridisch”.

Het juridische team van Smart Letting draagt bij aan snelle, professionele en betaalbare verhuur van uw woning. Wij borgen professionaliteit door onze juridische kwaliteit van onze dienstverlening.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verhuur van woningen meldt u zich dan aan voor onze nieuws updates of houdt onze blog in de gaten.

“Help, mijn woning is omgebouwd naar een plantage. Hoe had ik dit kunnen voorkomen?”