Huurcontract opstellen

Huurcontract laten opstellen of controleren door vastgoed jurist

Smartletting biedt met het pakket huurdocumenten zekerheid voor verhuurders. Doordat uw verhuurdocumenten opgesteld zijn door onze vastgoed jurist bent u zeker dat uw documenten juridisch perfect in orde zijn.

Bestaand huurcontract laten controleren? Gebruik onze gratis huurcontract controle.

illustratie - Juridische expert zit op dak en laat huurovereenkomst zien

Is een huurcontract nodig?

O.a. op school, bij een sportvereniging en in het verkeer zijn (spel)regels noodzakelijk. Zo ook bij een samenwerking of huurrelatie en toch twijfelen mensen nog vaak of dat bij het verhuren van hun woning een huurcontract echt nodig is of denken een huurcontract zelf op te kunnen stellen.

Een huurcontract is in dit opzicht te vergelijken met een verzekering, u heeft het nodig als er iets mis gaat. Dan moet een dergelijk contract wel bij aanvang huur correct zijn opgesteld zodat u exact weet wat ieders rechten en plichten zijn. Heeft u dan geen of een slecht huurcontract dan kan dat leiden tot gedoe, hoge kosten en onverhoopt veel schade. Een situatie waar u ver van weg moet blijven.

Wij zijn van mening dat het opstellen van een huurcontract niet volgens een blauwdruk gaat. Het online invullen van een vragenlijst met als resultaat een huurcontract is volgens Smart Letting niet kwalitatief onvoldoende. Er zijn altijd afwijkende situaties of bijzonderheden die extra aandacht vragen bij het opstellen van een huurcontract.

En toch, gek genoeg snappen wij bij Smart Letting best wel dat verhuurders zelf aan de slag gaan met het opstellen van een huurcontract. Doorgaans is het laten opstellen van een huurcontract een hoge kostenpost en met een nuchter verstand, hulp van Google en een “hands on” mentaliteit kunt u een heel eind kunnen komen.

Met een goed sjabloon is dat best mogelijk echter kunt u niet van uzelf vragen van de laatste juridische ontwikkelingen en rechtspraak op de hoogte te zijn en ook nog eens rekening te houden met doem scenario’s of onvoorziene omstandigheden.

Vrouw verhuurt huis via Smartphone

Gratis screening van uw huurcontract

Smart Letting biedt verhuurders een gratis screening van het huurcontract aan.

Mogelijk was u ten tijde van het verhuren van uw woning nog niet bekend met de professionele en betaalbare diensten van Smart Letting en heeft u zelf een huurcontract opgesteld. Dan kunt u dat huurcontract door de vastgoed jurist van Smart Letting laten screenen.

Huurcontract controleren, wat mag u verwachten?

Wat mag u van deze screening verwachten?

  • Controleren op onacceptabele risico’s voor u als verhuurder;
  • Juiste verdeling van rechten en plichten van partijen;
  • Controle op juiste toepassing van de regels van looptijd, opzegging, servicekosten en indexering;
  • U wordt geattendeerd op eventuele onjuistheden en onvolledigheden.

Waarom bieden wij deze service aan?

Smart Letting brengt graag kwaliteit op de huurwoningen markt. Door de juiste afspraken tussen verhuurder en huurder schriftelijk in een huurcontract vast te leggen, kunnen foute praktijken en conflicten beter voorkomen worden.

Daarnaast spreken wij de hoop uit dat u na een eerste kennismaking met Smart Letting in de toekomst gebruik zal maken van onze diensten. Voor € 350,-- inclusief BTW heeft u een huurcontract en opleverrapport op maat. Dat noemen wij betaalbare kwaliteit.

Contact over huurdocumenten?

Heeft u een juridische vraag over uw huurdocumenten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!


Smart Letting - Juridische zaken

Tel: +31 (0)6 41 82 79 06
Mail: hilke@smartletting.nl

Contact opnemen