Huurdocumenten woningverhuur

Huurcontract en opleverrapport door vastgoed jurist.

De juridische afdeling van Smart Letting heeft ruim 15 jaar ervaring in vastgoed. Geen warrige taal, vooraf duidelijkheid en met overtuiging oplossingsgericht.

Ongeacht voor welk verhuurpakket u kiest, u mag van ons altijd up to date juridische expertise verwachten.

Is een huurcontract nodig?

Als verhuurder wilt u uw woning zorgeloos verhuren. Een huurder die het naar de zin heeft in de woning, geen overlast aan omwonenden veroorzaakt en maandelijks op tijd de huur aan u overmaakt. Als u vooraf uw huurder screent gaat het in veruit de meeste gevallen gelukkig goed.

Huurder veroorzaakt overlast

In het geval van problemen met uw huurder wilt u als verhuurder terug kunnen vallen op uw huurcontract zodat u uw huurder snel en rechtmatig tot de orde kunt roepen en de problemen niet onnodig groter worden.

Wat te doen in gevallen van geluids- of stankoverlast, onderhuur of niet betaald krijgen van de huur? Gedeeltelijk wordt dit ondervangen door de wet en gedeeltelijk dient dit op correcte wijze in onder andere een huurcontract en opleverrapport opgenomen te worden. Het huurrecht is dynamisch waarbij juridische expertise onmisbaar is. Deze expertise mag u van een vastgoed jurist verwachten!

“Huurder betaalt niet en wil onterecht dat ik onderhoud pleeg, wat kan ik doen?”

Contract woning huren Smart Letting

Huurcontract

U kiest het niveau van ontzorging.

Smart Letting helpt u verhuren op een andere wijze. U kiest wat u in het verhuurproces zelf wilt doen. Wie zekerheid wil of een niet-standaard verhuursituatie heeft, maakt een verstandige keuze door deze documenten op te laten stellen door onze vastgoedjurist. Door de huurdocumenten uit te besteden doet u alleen wat u wilt doen in het verhuurproces, bespaart u geld en heeft u op juridisch vlak meer zekerheid bij het verhuren van uw woning.

“Mijn huurder heeft bij vertrek de keuken grof beschadigd, heel erg. Wat nu?”

Flexibel verhuren van uw woning

Met de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt is er veel binnen het huurrecht gewijzigd. Kort gezegd is hiermee het huurrecht flink wat flexibeler geworden. Zo is sinds de invoering mogelijk om een huurcontract voor bepaalde tijd te sluiten. Iets wat voorheen ondenkbaar was.

ROZ huurcontract

Smart Letting werkt als uitgangspunt met ROZ-modellen welke afhankelijk van uw situatie met onze expertise worden uitgebreid. Wij begeleiden u met de keuze voor welk huurcontract te kiezen. Er zijn namelijk heel wat keuzes en afwegingen te maken.

Wanneer u kiest voor het verhuurpakket ontvangt u van Smart Letting een passende variant van het huurcontract en het opleverrapport. Het huurcontract en het opleverrapport vult u in naar uw situatie.

Huurcontract op maat

Wanneer u de juridische vastlegging uit wilt laten voeren door onze vastgoedjurist, voegt u het pakket met verhuurdocumenten toe aan uw bestelling. Dit is sterk te adviseren als uw situatie vraagt om maatwerk omdat het afwijkt van het sjabloon. Ook als u een standaard huursituatie heeft biedt het voordelen om te kiezen voor huurdocumenten door onze vastgoedjurist.

Onze jurist gaat na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Een huurcontract vanuit een sjabloon kan prima werken. Maar een huurcontract opgesteld door een jurist biedt u meer zekerheden mocht er toch iets mis gaan tussen u en uw huurder. 

U bent op deze manier zeker dat uw documenten juridisch perfect in orde zijn.

Verwacht u dat uw verhuursituatie wel past binnen de sjablonen van Smart Letting maar gaande weg blijkt anders? Geen zorgen u kunt de huurdocumenten ook later nog los nabestellen.

Aanvullende en bijzondere huurdocumenten

  • Het opleverrapport is een niet te onderschatten document. Met een goed opleverrapport voorkomt u gedoe bij het einde van een huurcontract. Heeft u geen of een slecht onderbouwd opleverrapport en blijkt bij einde huur dat uw huurder “de tent afgebroken heeft” dan heeft u een zeer lastig verhaal.
    Ons sjabloon opleverrapport verschaft u duidelijkheid bij wat opgenomen moeten worden in uw opleverrapport zodat u de staat van uw woning aan het begin en aan het einde van de huur duidelijk op papier heeft.
  • Bij situaties die afwijken van het sjabloon huurcontract dienen de algemene voorwaarden correct afgestemd te worden op deze wijzigingen om zo onderlinge tegenstrijdigheid in de documenten te voorkomen.
  • Ook al is de woning uw eigendom, bij verhuur van een appartement dient u rekening te houden met voorwaarden gesteld vanuit de VvE.
  • Uw woning omvat een commerciële ruimte, kan dit als zodanig verhuurd worden en hoe dit dan vast te leggen. Onze vastgoedjurist legt het u graag uit.

“De VvE eist vertrek van mijn huurder, wat zijn mijn rechten & plichten?”

Huurdocumenten door vastgoedjurist

Net als bij een verzekering heeft u de juridische verhuurdocumenten pas nodig als er iets mis gaat. Maar u moet ze wel bij de aanvang van de huur al opstellen. Wie zekerheid wil of een niet-standaard verhuursituatie heeft, maakt een verstandige keuze door deze documenten op te laten stellen door onze vastgoedjurist. U kunt uw bestelling eenvoudig online plaatsen. Voeg hiervoor het pakket ‘juridische documenten’ toe aan uw bestelling.

De kosten voor het pakket zijn eenmalig €250,- inclusief BTW. Hiervoor krijgt u juridisch advies en gaat onze jurist na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Daarbij leveren we u een huurcontract en opleverrapport op maat die u enkel nog hoeft te laten ondertekenen door uw huurder.

Huurcontract

We leveren u een huurcontract op maat, welke volledig is afgestemd op uw verhuurwensen en situatie. U hoeft deze enkel nog te laten tekenen.

Onze vastgoedjurist onderzoekt hierbij uw situatie en bespreekt alle zaken die voor u van belang kunnen zijn en niet in een standaard ROZ huurcontract worden opgenomen. Hoe zit het bijvoorbeeld met beoogde looptijd van het huurcontract en de huurbescherming van uw huurder, aandachtspunten bij onderhuur of als twee personen uw woning willen verhuren.

Onze jurist gaat na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Een huurcontract vanuit een sjabloon kan prima werken. Maar een huurcontract opgesteld door een jurist biedt u meer zekerheden mocht er toch iets mis gaan tussen u en uw huurder.

Opleverrapport laten maken

Een goed opleverrapport voorkomt discussie aan het eind van de verhuurperiode. De basisregel is dat u als verhuurder moet bewijzen dat bijvoorbeeld eventuele schades niet onder normale slijtage vallen. Een goed opleverrapport kan u vervelende discussies en honderden euro’s besparen als bijvoorbeeld keukenapparatuur of andere dure zaken beschadigd of zelfs weg zijn. U moet namelijk kunnen onderbouwen waarom een deel van de borg ingehouden zal worden.

Door het opleverrapport door onze jurist te laten opstellen heeft u zekerheid dat alles goed is vastgelegd.

“Help, mijn woning is omgebouwd naar een plantage. Hoe had ik dit kunnen voorkomen?”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verhuur van woningen meldt u zich dan aan voor onze nieuws updates of houdt onze blog in de gaten.