Huurdocumenten woningverhuur


Huurcontract en opleverrapport door vastgoed jurist.

De jurist van Smart Letting heeft ruim 16 jaar ervaring in vastgoed. Geen warrige taal, vooraf duidelijkheid en met overtuiging oplossingsgericht. U mag altijd up to date juridische expertise verwachten.

Juridische expertise 3

Is een huurcontract nodig?

Als verhuurder wilt u uw woning zorgeloos verhuren. Een huurder die het naar de zin heeft in de woning, geen overlast aan omwonenden veroorzaakt en maandelijks op tijd de huur aan u overmaakt. Als u vooraf uw huurder screent gaat het in veruit de meeste gevallen gelukkig goed.


Huurder veroorzaakt overlast

In het geval van problemen met uw huurder wilt u als verhuurder terug kunnen vallen op uw huurcontract zodat u uw huurder snel en rechtmatig tot de orde kunt roepen en de problemen niet onnodig groter worden.

Wat te doen in gevallen van geluids- of stankoverlast, onderhuur of niet betaald krijgen van de huur? Gedeeltelijk wordt dit ondervangen door de wet en gedeeltelijk dient dit op correcte wijze in onder andere een huurcontract en opleverrapport opgenomen te worden. Het huurrecht is dynamisch waarbij juridische expertise onmisbaar is. Deze expertise mag u van een vastgoed jurist verwachten!

Verhuur jurist - verhuurder zet huurder uit huis

“Huurder betaalt niet en wil onterecht dat ik onderhoud pleeg, wat kan ik doen?”

illustratie - Juridische expert zit op dak en laat huurovereenkomst zien

Huurcontract

Smart Letting verhuurt voor u op een andere wijze. Wij zijn actief in heel Nederland met één aanspreekpunt, altijd lokale kennis van zaken, 100% focus op beleggen in woningen en wij zijn heel betaalbaar. Wie zekerheid wil maakt een verstandige keuze door de huurdocumenten op te laten stellen door onze vastgoedjurist.

U heeft namelijk keuze uit heel veel soorten huurovereenkomsten. Afhankelijk van uw situatie is een bepaalde soort huurovereenkomst juist van toepassing voor u. We helpen u met het maken van de juiste keuze en uitwerking daarvan.

“Mijn huurder heeft bij vertrek de keuken grof beschadigd, heel erg. Wat nu?”

Flexibel verhuren van uw woning

Met de invoering van de Wet betaalbare huren en de verdere plannen van de regulering middenhuur wordt de flexibiliteit van verhuurders aan banden gelegd. De (beoogde) aanpassingen door de wetgever hebben vergaande gevolgen en vragen om accurate kennis en bijstand.

ROZ huurcontract

Smart Letting werkt als uitgangspunt met ROZ-modellen welke afhankelijk van uw situatie met onze expertise worden uitgebreid.

Wanneer u kiest voor verhuren via Smart Letting ontvangt u van ons het juiste huurcontract en een passend opleverrapport. Het huurcontract en opleverrapport zijn specifiek afgestemd op uw situatie.

Huurcontract op maat

Wanneer u de juridische vastlegging uit wilt laten voeren door onze vastgoedjurist, besteedt u naast het verhuren van uw huurwoning tevens het opstellen van huurdocumenten aan ons uit.

Onze jurist gaat na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Een huurcontract opgesteld door onze jurist biedt u meer zekerheid, vooral in het geval er toch iets mis mocht gaan tussen u en uw huurder.

U bent op deze manier zeker dat uw verhuurdocumenten juridisch perfect in orde zijn.

Aanvullende en bijzondere huurdocumenten

  • Het opleverrapport is een niet te onderschatten document. Met een goed opleverrapport voorkomt u gedoe bij het einde van een huurcontract. Heeft u geen of een slecht onderbouwd opleverrapport en blijkt bij einde huur dat uw huurder “de tent afgebroken heeft” dan heeft u een zeer lastig verhaal. Ons sjabloon opleverrapport verschaft u duidelijkheid bij wat opgenomen moeten worden in uw opleverrapport zodat u de staat van uw woning aan het begin en aan het einde van de huur duidelijk op papier heeft.
  • Bij situaties die afwijken van het sjabloon huurcontract dienen de algemene voorwaarden correct afgestemd te worden op deze wijzigingen om zo onderlinge tegenstrijdigheid in de documenten te voorkomen.
  • Ook al is de woning uw eigendom, bij verhuur van een appartement dient u rekening te houden met voorwaarden gesteld vanuit de VvE.
  • Uw woning omvat een commerciële ruimte, kan dit als zodanig verhuurd worden en hoe dit dan vast te leggen. Onze vastgoedjurist legt het u graag uit.
Expertise vastgoed verhuur

“De VvE eist vertrek van mijn huurder, wat zijn mijn rechten & plichten?”

Huurdocumenten door vastgoedjurist

Net als bij een verzekering heeft u de juridische verhuurdocumenten pas nodig als er iets mis gaat. Maar u moet ze wel bij de aanvang van de huur al opstellen. Wie zekerheid wil of een niet-standaard verhuursituatie heeft, maakt een verstandige keuze door deze documenten op te laten stellen door onze vastgoedjurist.

U kunt uw bestelling eenvoudig online plaatsen. Voeg hiervoor het pakket 'huurdocumenten' toe aan uw bestelling.

Voor €350,- incl. BTW. krijgt u juridisch advies en gaat onze jurist na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Daarbij leveren we u een huurcontract en opleverrapport op maat die u enkel nog hoeft te laten ondertekenen door uw huurder.

Huurcontract

We leveren u een huurcontract op maat, welke volledig is afgestemd op uw verhuurwensen en situatie. U hoeft deze enkel nog te laten tekenen.

Onze vastgoedjurist onderzoekt hierbij uw situatie en bespreekt alle zaken die voor u van belang kunnen zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met beoogde looptijd van het huurcontract en de huurbescherming van uw huurder, aandachtspunten bij onderhuur of als twee personen uw woning willen verhuren.

Onze jurist gaat na of er omstandigheden zijn die u zelf nog niet heeft voorzien. Een huurcontract opgesteld door een jurist biedt u meer zekerheid mocht er toch iets mis gaan tussen u en uw huurder.

Opleverrapport laten maken

Een goed opleverrapport voorkomt discussie aan het eind van de verhuurperiode. De basisregel is dat u als verhuurder moet bewijzen dat bijvoorbeeld eventuele schades niet onder normale slijtage vallen.

Een goed opleverrapport kan u vervelende discussies en honderden euro’s besparen als bijvoorbeeld keukenapparatuur of andere dure zaken beschadigd of zelfs weg zijn. U moet namelijk kunnen onderbouwen waarom een deel van de borg ingehouden zal worden.

Door het opleverrapport door onze jurist te laten opstellen heeft u zekerheid dat alles goed is vastgelegd.

“Help, mijn woning is omgebouwd naar een plantage. Hoe had ik dit kunnen voorkomen?”

Contact over huurdocumenten?

Heeft u een juridische vraag over uw huurdocumenten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!


Smart Letting - Juridische zaken

Tel: +31 (0)6 41 82 79 06
Mail: hilke@smartletting.nl

Contact opnemen