Landelijke huurprijs voor het eerst in zes jaar gedaald

Graphs on paper

Uit de Pararius Huurmonitor Q3 2020 blijkt dat de gemiddelde landelijke huurprijs van huurwoningen in de vrije sector voor het eerst in zes jaar gedaald is. De huidige prijsdaling komt niet geheel onverwacht, in kwartaal 2 signaleerde Pararius al dalende huurprijzen in grote en middelgrote steden in Nederland.

Gemiddelde huurprijzen in Nederlands 5 grootste steden vergeleken met prijzen van een jaar geleden (Q3 – 2019)

In Amsterdam daalde de gemiddelde huurprijs met 5,9 % naar € 22,09 per m2 per maand. Den Haag kwam uit op € 16,00 per m2 per maand (-1,5%), in Eindhoven kwam de gemiddelde huurprijs per m2 per maand te liggen op € 13,74 per m2 per maand (-7,1%) en in Utrecht daalde de gemiddelde prijzen met 2,9% wat leidt tot € 17,47 per m2 per maand. Daarentegen wist Rotterdam nog wel voor een lichte prijsstijging te zorgen, nieuwe huurders betalen daar 0,6% meer namelijk € 16,04 per m2 per maand.

Landelijk gezien daalden de huurprijs echter op provincieniveau zijn er ook huurprijsstijgingen waar te nemen.

Kaart huurprijzen Nederland oktober 2020


Wilt u meer weten over welke huurprijs u kunt vragen? Smart Letting is u graag van dienst!

Huurprijs indicatie aanvragen

Deel deze blog:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vorige blogs:

Contract with magnifying glass showing a contract for renting out property

Aanzeggen van de huur

Hoe te handelen als ik van mijn huidige huurder af wil? In deze blog behandelen we het aanzeggen van de huur aan uw huurder.

Spoedwet verlening huurovereenkomsten woning wegens coronacrisis

Spoedwet verlenging huurovereenkomsten woonruimte

Als gevolg van de coronacrisis is er per 6 april 2020 een spoedwet in werking getreden die toestaat dat tijdelijke huurovereenkomsten die eigenlijk zouden eindigen tussen 31 maart 2020 en 1 juli 2020 met maximaal 3 maanden verlengd mogen worden zonder dat er sprake is van een overeenkomst voor onbepaalde tijd met huurbescherming van de huurder tot gevolg.

Blog alert instellen

U ontvangt een alert zodra een nieuwe blog online is.

Meer weten over zelf verhuren?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog, of wilt u meer weten over zelf verhuren van uw woning met behulp van Smart Letting? We horen graag waar we u mee mogen helpen.