Starters in de leeftijd van 18-35 jaar betalen met ingang van 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting. Vanaf 1 april 2021 wordt de startersregeling aangepast.
Calculator with TAX letters on it representing tax calculations

Starters vrijstelling overdrachtsbelasting aangepast

Eerder werd al gecommuniceerd dat met ingang van 1 januari 2021 starters in de leeftijd van 18-35 jaar geen overdrachtsbelasting meer betalen bij de aankoop van een eigen huis. Kopers jonger dan 35 jaar – niet alleen starters maar ook doorstromers – worden één keer in hun leven vrijgesteld van overdrachtsbelasting, of hun aandeel daarin als de fiscale partner ouder is. Hiermee krijgen starters een duwtje in de rug ten opzichte van onder andere beleggers.
Overige huizenkopers van woningen voor eigen gebruik blijven 2% overdrachtsbelasting betalen. Huizenkopers van woningen voor niet eigen gebruik gaan 8% overdrachtsbelasting betalen.

Uit een brief van minister Ollongren aan de Tweede Kamer blijkt dat vanaf 1 april 2021 de startersvrijstelling alleen gaat gelden voor woningen die maximaal € 400.000,– kosten. Hiermee wordt het duwtje in de rug gerichter voor de starters die het duwtje het hardste nodig hebben.

Concreet vanaf 1 april 2021.

Uitsluitend starters die een huis kopen dat goedkoper is dan € 400.000,– krijgen de vrijstelling, starters jonger dan 35 jaar die een huis kopen dat duurder is dan  € 400.000,– betalen net zoals andere huizenkopers (eigen woning) 2% overdrachtsbelasting.
De woningwaardegrens van € 400.000,– zal gaan gelden vanaf 1 april 2021 en wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vragen n.a.v. deze blog?

Heeft u vragen over deze blog, of wilt u meer weten over verhuren met Smart Letting? Neem gerust contact met ons op.

Verhuur met optimaal rendement en laag risico.

Smart Letting verhuurt uw woning binnen 14 dagen met optimaal rendement en laag risico. We zijn landelijk actief en u werkt met één aanspreekpunt.

U heeft keuze uit meerdere goed gescreende huurders en in 99% van de gevallen door onze snelle doorlooptijd geen leegstand.

Lees zelf waarom verhuren met Smart Letting de slimmere keuze is.

Ik verhuur:
Deel deze blog:

Nieuwste blogs:

Blog alert instellen

U ontvangt een alert zodra een nieuwe blog online is.