Heeft u een huurwoning in de vrije sector? Lees hier met welk percentage u in 2023 de huur mag verhogen.
huurprijs verhoging 2023

Maximale huurverhoging vrije sector 2023

Op 20 december 2022 heeft de ook de Eerste kamer ingestemd met de wetswijziging die de maximaal toegestane huurverhoging zal wijzigen.

Wat verandert er?

Sinds 1 mei 2021 is een verhuurder gebonden aan een maximale jaarlijkse huurverhoging in de vrije sector. Op dit moment mag de huurprijs van een vrije sector woning maximaal verhoogd worden met inflatie +1%.

Met ingang van 1 januari 2023 is de maximaal toegestane jaarlijkse huurprijsverhoging gelijk aan de loonontwikkeling +1%. Concreet betekent dit dat een huurverhoging van 4,1% is toegestaan, namelijk 3,1% CAO – loonontwikkeling +1%.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Verhuurders die in de vrije sector een woningen verhuren en in 2023 de huurprijs willen verhogen, volgen in eerste instantie de huurovereenkomst. Als de huurverhoging op basis van de huurovereenkomst 4,1% of lager is, kan deze indexering gevolgd worden. Komt de indexering volgens de huurovereenkomst boven de wettelijk toegestane huurprijsverhoging dan is een verhuurder verplicht zich te houden aan de vastgestelde 4,1% voor het jaar 2023.

Twijfelt u met de verhoging van de huurprijs en of alles correct gaat als u de huurprijs verhoogd? Neem dan contact op met Smart Letting. We helpen u graag met het correct verhogen van de huurprijs.

Vragen n.a.v. deze blog?

Heeft u vragen over deze blog, of wilt u meer weten over verhuren met Smart Letting? Neem gerust contact met ons op.

Verhuur met optimaal rendement en laag risico.

Smart Letting verhuurt uw woning binnen 14 dagen met optimaal rendement en laag risico. We zijn landelijk actief en u werkt met één aanspreekpunt.

U heeft keuze uit meerdere goed gescreende huurders en in 99% van de gevallen door onze snelle doorlooptijd geen leegstand.

Lees zelf waarom verhuren met Smart Letting de slimmere keuze is.

Ik verhuur:
Deel deze blog:

Nieuwste blogs:

Blog alert instellen

U ontvangt een alert zodra een nieuwe blog online is.