Is beleggen in vastgoed nog rendabel in 2023? In deze casus laten we zien dat er nog steeds mooie rendementen met vastgoed mogelijk zijn.
beleggen in vastgoed nog rendabel in 2023

Een goed rendement op een woningbelegging, kan dat nog in 2023?

In onderstaande blog leest u hoe Smart Letting recent nog invulling heeft gegeven aan een opdracht van een klant om een beleggingswoning aan te kopen.

Er verandert de laatste maanden nogal wat in de vastgoed markt. Rentes stijgen hard, energieprijzen reizen de pan uit, de overheid komt met regelgeving die vermoedelijk een dempend effect gaan hebben op rendementen op woningbeleggingen. Dit terwijl investeringen gevraagd worden in het verduurzamen van woningen. En dan nog de stijging in overdrachtsbelasting per januari 2023 naar 10,4% voor woningbeleggers, waarover we in ons vorige blog schreven. Is het nog mogelijk om een goed rendement te halen bij het beleggen in woningen?

Met regelmaat wordt Smart Letting benaderd om (aankomende) woningbeleggers bij te staan in het aankopen van een woning. Als voorbeeld, in augustus van dit jaar werden we benaderd met de opdracht: “Vind voor mij voor het einde van dit jaar een beleggingswoning in de prijscategorie €175k- €250k die me minimaal 8% bruto aanvangsrendement geeft.”

De uitkomst op dit vraagstuk was de aankoop van een beleggingswoning in het oosten van het land. Hier vonden we voor onze opdrachtgever een woning met 5 slaapkamers, die geschikt was voor verhuur aan arbeidsmigranten (woning voldeed aan SNF normering). Transport ruim voor einde jaar, opkoopbescherming was niet van kracht en lokale regelgeving stond verhuur aan arbeidsmigranten niet in de weg.

Vervolgens hebben we de woning verhuurd aan een SNF gecertificeerde uitzendorganisatie. Partijen tekenden een door Smart Letting op maat gemaakte huurovereenkomst die specifiek invulling geeft aan de kansen en risico’s bij het verhuren aan arbeidsmigranten. De woning is daarna in beheer gegeven aan Smart Letting, zodat de opdrachtgever geen omkijken heeft bij de verhuur van zijn beleggingswoning. Dit was voor de opdrachtgever van belang omdat hiermee voldaan werd aan een belangrijke voorwaarde van de fiscus om de huur onbelast in box 3 te laten vallen.

Het resultaat van deze aankoop is een bruto aanvangsrendement van meer dan 10% en een rendement op eigen vermogen van meer dan 12%.

Bovenstaand traject is niet uniek. Ondanks verscherpte regelgeving zien we nog steeds dat mooie rendementen mogelijk zijn bij het beleggen in woningen. Wel wordt het steeds kennis intensiever. Dit vanwege complexe landelijke en lokale regelgeving en restricties, kwaliteits-normeringen die belangrijk zijn, specifieke risico’s die afgedekt moeten worden bij verhuur en striktere eisen bij het financieren van beleggingswoningen vanuit financiers. Smart Letting heeft deze kennis en kan u hierin bijstaan. Wilt u hierover meer weten, we gaan graag het gesprek met u aan.

Vragen n.a.v. deze blog?

Heeft u vragen over deze blog, of wilt u meer weten over verhuren met Smart Letting? Neem gerust contact met ons op.

Verhuur met optimaal rendement en laag risico.

Smart Letting verhuurt uw woning binnen 14 dagen met optimaal rendement en laag risico. We zijn landelijk actief en u werkt met één aanspreekpunt.

U heeft keuze uit meerdere goed gescreende huurders en in 99% van de gevallen door onze snelle doorlooptijd geen leegstand.

Lees zelf waarom verhuren met Smart Letting de slimmere keuze is.

Ik verhuur:
Deel deze blog:

Nieuwste blogs:

Blog alert instellen

U ontvangt een alert zodra een nieuwe blog online is.